RIVERSIDE COMMUNITY PRIMARY SCHOOL OUTDOOR CLASSROOM
MAKING A REAL DIFFERENCE

Riverside Project Photos-67.jpg

Riverside Community Primary School is on a hilly site close to the River Tamar in Plymouth. Its grassy garden should have been an idyllic setting for learning and play, but in the 10 years since it opened, teachers and pupils had been unable to enjoy the space because it is buffeted constantly by strong winds.. It's easy.

DJI_0992.jpg
riverside3.jpg

Briefing to post-completion evaluation, within a live nine-week time frame.

A six-week consultation narrowed the proposals down to five: the site was replanned and the team regrouped for the construction phase. The key feature of the new garden is a 13m long and 1.6m tall undulating wall, its size and form based on children’s body scale.

DJI_0027.jpg
rivderside.jpg

SUSTAINABLE OUTCOMES

NOMINATED FOR THE  AJ MACEWEN AWARD